شرکت "Von Mercier" اخیرا از اولین هواناو اسپرت و لوکس جهان که می‌تواند روی زمین و آب با سرعت ۶۰ مایل در ساعت شناور باشد، رونمایی کرد.

 

آبادان خبر: "هواناو" گونه‌ای شناور دریایی است که بر روی بالشتکی از هوای فشرده تکیه دارد. هواناو توانایی گذشتن از پهنه‌های گوناگون بر روی زمین و همچنین گذر از روی آب را دارد.

هواناو، شناوری دومنظوره (آبی‌خاکی) است که به روش هوابرد و با استقرار روی بالشتکی از هوای فشرده به‌آسانی و با نیروی رانش نسبتا کمی روی سطوح آبی و خاکی حرکت می‌کند. هوای ورودی به هواناو، از طریق پروانه به زیر سازه و بالشتک‌ها منتقل و سبب خیزش یا بلندشدن وسیله از روی سطح و استقرار آن بر روی توده‌ای از هوای تحت فشار می‌شود.

مفهوم هواناو مفهوم جدیدی نیست، زیرا از دهه ۱۹۵۰ بشر در حال ساخت چنین وسیله‌ای است.اما با گذشت ۷۰ سال، اکنون تغییرات بسیاری در طراحی این هواناوها دیده می‌شود و حال این هواناو که به عنوان اولین هواناو اسپرت لوکس در جهان شناخته می‌شود، قرار است با قیمت ۱۰۰ هزار دلار (۷۳ هزار و ۴۰۰ پوند) به فروش برسد.

ممکن است سرعت این هواناو به اندازه سرعت یک ابرخودرو نباشد، اما سریع ترین وسیله نقلیه آبی خاکی است که تاکنون ساخته شده است. وسیله نقلیه آبی خاکی یک گونه از وسایل نقلیه بر شمرده می‌شود که همانطور که قابلیت‌های حرکت در خشکی را دارد، در سطح آب نیز از قابلیت حرک و مانور برخوردار است.

برخلاف فراری، مک‌لارن یا بوگاتی، این رودستر جدید بر روی بالشتکی از هوا و در فاصه هفت اینچی از زمین حرکت می‌کند و با این کار به کاربران اجازه می‌دهد روی آب به راحتی و سریع حرکت کنند و حس فوق العاده‌ای را تجربه کنند.

این هواناو که " Arosa" نام دارد، توسط شرکت "Von Mercier" که به افتخار مهندس و بنیانگذار بریتانیایی "مایکل مرسیر" (Michael Mercier) نامگذاری شده، طراحی شده است.

هواناو مذکور مجهزبه یک کاکپیت باز است و نحوه قرار گیری صندلی‌های آن به صورت پشت سر هم نیز همانند نحوه قرار گیری صندلی‌های جت جنگنده است.این وسیله دارای چرخ‌های عقب مخفی و داشبورد دیجیتال است.

وسیله مذکور همچنین دارای یک سامانه انتقال قدرت هیبریدی-الکتریکی متشکل از یک موتور بنزینی است که نیروی سه موتور الکتریکی را تامین می‌کند و این در حالی است که یک باتری بافر نیز برق را برای مسافت‌های کوتاه‌تر ذخیره می‌کند.

شاید در نگاه اول به نظر برسد که این هواناو قاب تایر غول‌پیکری دارد، اما آن‌ها در واقع روتورهایی برای کانال فن‌ها هستند و بخشی از سیستمی هستند که به گفته شرکت، Arosa را به قابل مانورترین هواناو شخصی در جهان تبدیل خواهد کرد.

هواناوها اغلب به دلیل غیرقابل کنترل بودن در برخی مواقع بدنام هستند، اما سیستم کنترل جهت گیری پیشرفته شرکت Von Mercier نوید قدرت مانور عالی را می‌دهد.این امر به کاربران اجازه می‌دهد تا با خیال راحت توقف کنند، بپیچند و به عقب و جلو بروند.

شرکت "Von Mercier" برای شروع در حال ساخت ۵۰ مدل از Arosa است و امیدوار است تا تابستان سال جاری میلادی آنها را به فروش برساند.

تاکنون حدود ۱۸۰ مشتری تمایل خود را برای خرید " Arosa" ابراز کرده‌اند.

اگرچه قیمت آن ۱۰۰هزار دلار است، اما در صورت درخواست طراحی سفارشی، هزینه آن افزایش می‌یابد.

از آنجایی که هواناوها معمولا در دسته قایق طبقه بندی می‌شوند،به طور قانونی نمی‌توان از  Arosa در جاده‌های عمومی استفاده کرد.


یک فعال حقوق زنان در عربستانی سعودی موفق به تغییر موج علیه گروه NSO شد؛ شرکت متعلق به رژیم اشغالگر قدس که یکی از پیچیده‌ترین شرکت‌های تولید جاسوس‌افزار در جهان محسوب می‌شود و نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس آن، تاکنون سر و صدای بسیاری را به‌وجود آورده است.

فعال عربستانی

به گزارش رویترز، همه چیز درخصوص فعالیت‌های مخرب پگاسوس، با یک نقص نرم‌افزاری در آیفون این فعال حقوق زنان شروع شد.

به گفته ۶ نفر که در این حادثه دخیل بودند، یک اشتباه غیرمعمول در نرم‌افزار جاسوسی NSO به «لجین الحثلول»، فعال حقوق زنان سعودی و محققان حریم خصوصی اجازه داد تا مجموعه‌ای از شواهد را کشف کنند که نشان می‌دهد، سازنده نرم‌افزارهای جاسوسی اسرائیلی به هک آیفون او کمک کرده است. یک فایل تصویر جعلی مرموز در گوشی او که به اشتباه توسط نرم‌افزار جاسوسی به‌جا مانده بود، به اطلاع محققان امنیتی رسید و همه چیز را لو داد.

کشف تلفن الحثلول در سال گذشته طوفانی از اقدامات قانونی و دولتی را برانگیخت که NSO را در حالت تدافعی قرار داد. اکنون اما نحوه کشف هک برای اولین بار گزارش شده است.

 

الحثلول، یکی از برجسته‌ترین فعالان عربستان سعودی، به دلیل کمک به رهبری کمپینی برای پایان دادن به ممنوعیت رانندگی زنان در این کشور مشهور است. او در فوریه ۲۰۲۱ از زندان آزاد شد؛ اتهامش آسیب‌رساندن به امنیت ملی بود.

بلافاصله پس از آزادی از زندان، این فعال ایمیلی از طرف گوگل دریافت کرد که در آن به او هشدار داده بود که هکرهای تحت حمایت دولت سعی کرده‌اند به حساب جی‌میل‌اش نفوذ کنند. ۳ نفر از نزدیکان الحثلول به رویترز گفتند که از ترس اینکه آیفون او نیز هک شده باشد، الحثلول با گروه حقوق خصوصی کانادایی «سیتیزن لب» (Citizen Lab) تماس گرفت و از آنها خواست که دستگاه او را برای شواهد بررسی کنند.

 

بیل مارکزاک، محقق آزمایشگاه سیتیزن، پس از ۶ ماه جستجو در پرونده‌های آیفون خود، به کشفی بی‌سابقه دست یافت. یک نقص در نرم‌افزار نظارتی که در گوشی او کار گذاشته شده بود، به جای پاک کردن خود به هنگام دزدیدن پیام‌های هدفش، یک کپی از فایل تصویری مخرب را باقی گذاشته بود.

او گفت این یافته، کد کامپیوتری به‌جا مانده از این حمله، شواهد مستقیمی را ارائه کرد که NSO ابزار جاسوسی را ساخته است. مارکزاک گفت: «این یک تغییر دهنده بازی بود.»

این کشف به عنوان یک طرح هک از سوی شرکت اپل به اطلاع هزاران قربانی دیگر هک تحت حمایت دولت در سراسر جهان رسانده شد.

یافته‌های سیتیزن لب و الحثلول مبنای شکایت اپل در نوامبر ۲۰۲۱ علیه NSO بود. موضوعی که در نهایت در واشنگتن نیز بازتاب یافت؛ جایی که مقامات آمریکایی متوجه شدند که از سلاح سایبری NSO برای جاسوسی از دیپلمات‌های آمریکایی استفاده شده است.

در سال‌های اخیر، صنعت جاسوس‌افزار از رشد انفجاری برخوردار بوده است، زیرا دولت‌ ها در سرتاسر جهان نرم‌افزار هک تلفن را خریداری می‌کنند که امکان نظارت دیجیتال را فراهم می‌کند که زمانی تنها در اختیار چند سازمان اطلاعاتی نخبه بود.

اما محققان امنیتی می‌گویند که کشف الحثلول اولین موردی بود که طرحی از شکل جدید قدرتمند جاسوسی سایبری ارائه کرد؛ ابزار هکی که بدون هیچ‌گونه تعاملی از سوی کاربر به دستگاه‌ها نفوذ می‌کند و ملموس‌ترین شواهد تا به امروز را در مورد دامنه این سلاح ارائه می‌دهد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دانش و فناوری،پگاسوس،هواناو،آبادان خبر،آبادان نیوز

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: