پست الکترونیک جمعه ٣١ فروردين ١٤٠٣
اخبار > تست کرونا در مراکز ۱۶ ساعته رایگان است


کد خبر: ١٦٨٠٤   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1399/09/04-٠٩:٠٨

بسته خبری دانشگاه علوم پزشکی ایران

تست کرونا در مراکز ۱۶ ساعته رایگان است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: انجام تست کرونا در مراکز ۱۶ ساعته که تحت نظارت دانشگاه های علوم پزشکی قرار دارند، رایگان است.

 

به گزارش آبادان نیوز، بابک عشرتی، اظهار داشت: در ابتدا ۱۳ مرکز خدمات سلامت ۱۶ ساعته کرونا در دانشگاه علوم پزشکی ایران راه اندازی شد که این مراکز به تدریج افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه از اوایل اسفند ۹۸ و پس از ابلاغ، بر اساس جمعیت و ظرفیت دانشگاه مراکز ۱۶ ساعته راه اندازی شد، ادامه داد: در مرداد ۹۹ تعداد این مراکز به ۱۷ مورد رسید و به زودی به ۲۹ مرکز افزایش می‌یابد. در حال حاضر ۲۶ مرکز فعال است و ۳ مرکز نیز تا آخر این هفته دایر می‌شود.

عشرتی افراد حاضر در مراکز ۱۶ ساعته را شامل پزشک، مراقب سلامت، پذیرش و نمونه گیر اعلام کرد و گفت: معاینه افراد، نمونه گیری، آموزش مبتلایان، ثبت اطلاعات بیماران، شناسایی و پیگیری محدود افراد در تماس با مبتلایان از جمله خدمات قابل ارایه در این مراکز است.

وی درباره تعداد مراجعات به مراکز ۱۶ ساعته تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران، افزود: قبل از پیک سوم کرونا، بار مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته، در هفته ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بود و الان با توجه به افزایش تعداد و بیشتر شدن خدمات، هفته گذشته آمار مراجعه کنندگان به بیش از ۷ هزار نفر رسید و به عبارتی روزانه هزار مراجعه داشته است.

عشرتی، عدم مراجعات سرپایی به بیمارستان‌ها و انجام نمونه گیری را از اهداف راه اندازی این مراکز اعلام کرد و گفت: نیاز بود بیماران سرپایی به مکانی غیر از بیمارستان‌ها مراجعه کنند و در صورت نیاز به مراکز درمانی ارجاع شوند که با راه اندازی این مراکز به این موفقیت دست یافتیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: لازم بود در مکان مناسبی از بیماران سرپایی تست کرونا گرفته شود که این کار نیز در مراکز ۱۶ ساعته انجام می‌شود، تا قبل راه اندازی این مراکز تست کرونا در بیمارستان‌ها انجام می‌شد.

عشرتی گفت: هموطنان در صورت نیاز، برای معاینه و تست به مراکز خدمات سلامت ۱۶ ساعته معرفی می‌شوند.

وی بر لزوم ارائه سایر خدمات درمانی ضروری در این مراکز تاکید کرد و افزود: سعی کردیم مراکز ارائه خدمات کرونا را از سایر خدمات درمانی مانند واکسیناسیون جدا کنیم و یا حداقل مسیر ورودی این بیماران با سایرین یکی نباشد.

عشرتی ادامه داد: در ابتدای شیوع کرونا واکسناسیون در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران حدود ۱۱ درصد کاهش یافت که با اقدامات مناسب به وضعیت قبلی یعنی پوشش ۱۰۰ درصدی برگشت.

وی گفت: تست کرونا در مراکز خدمات جامع سلامت ۱۶ ساعته برای افراد واجد شرایط نمونه‌گیری در پروتکل‌های وزارت بهداشت، رایگان انجام می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان اینکه هنوز کیت تشخیصی سریع کرونا در دانشگاه علوم پزشکی ایران توزیع نشده است، افزود: براساس پروتکل‌های اردیبشهت ۹۹ انجام آزمایش بدون هیچ محدودیتی مانند سن، جنس، بیماری زمینه‌ای رایگان بود اما این پروتکل در شهریور ۹۹ تغییر کرد و انجام تست کرونا فقط برای افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار و بیماران زمینه‌ای رایگان شد که با پیگیری انجام گرفته مقرر شد در مناطق تحت پوشش سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران، همچنان تست از همه گروه‌ها به صورت رایگان انجام شود.

وی به افزایش تست‌ها اشاره کرد و گفت: روزانه ۱۴۰ تست در مراکز ۱۶ ساعته انجام می‌شد که این تعداد به حدود ۱۰۰۰ تست رسید. همچنین زمان پاسخگویی به تست‌ها از ۳ تا ۴ روز به ۴۸ ساعت کاهش یافت که آمدن تست‌های تشخیصی سریع، این زمان به ۲۰ دقیقه می‌رسد.

منبع:مهر

 

کاهش 40 درصدی آمار مراجعه کرونایی‌ها به مراکز درمانی

به گزارش آبادان خبر، مسعود مردانی روز سه شنبه با تاکید بر اینکه وضعیت اپیدمی کرونا در حال فروکش است و ارتباطی به اجرای طرح جدید ندارد، افزود: اپیدمی در حال فروکش کرونا، نتیجه همکاری خوب مردم مبنی بر رعایت پروتکل های بهداشتی است.

وی با بیان اینکه اجرای طرح جدید برای کاهش و کنترل بیماری کرونا بسیار خوب به نظر می رسد، اظهار داشت: نتیجه بسیار خوب اجرای این طرح از حدود سه هفته دیگر مشخص خواهد شد و پیش بینی می کنم اجرای آن نتایج بسیار مثبتی به دنبال خواهد داشت.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا تمدید تعطیلی همه دستگاهها برای هفته سوم ضروری است یا نه گفت: تمدید تعطیلی هفته سوم بستگی به روند بیماری خواهد داشت که به نظرم شاهد کاهش این بیماری خواهیم بود.

ضدعفونی معابر و اماکن عمومی تاثیری در کنترل کرونا ندارد

دکتر مردانی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا روند ضدعفونی معابر و اماکن عمومی رو کاهش یافته، گفت : بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی ضدعفونی و شست وشوی معابر و اماکن عمومی هیچ تاثیری در کنترل و کاهش انتقال بیماری کرونا ندارد.

وی با تاکید بر اینکه ضدعفونی و شست وشوی معابر و اماکن عمومی چیزی جز تلف کردن وقت و به هدر دادن سرمایه عمومی نیست، افزود: تاکنون هیچ دارویی برای پیشگیری از ویروس کرونا در دنیا ساخته نشده و هر دارویی که در این زمینه وجود دارد تقلبی است.

دکتر مردانی همچنین در خصوص نحوه نگهداری بیماران مبتلا به کرونا در منزل گفت: اگر فردی از اعضای خانواده مبتلا به بیماری کرونا شود بهترین اقدام رعایت فاصله اجتماعی و قطع رابطه دو هفتگی اعضای خانواده با بیمار است.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: ضدعفونی و شست وشوی مکان های مورد استفاده فرد بیمار در منزل نیز از دیگر اقدامات مراقبتی برای کنترل و عدم سرایت دیگران است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: تقویت سیستم ایمنی بدن با خوردن میوه، سبزیجات، آویشن و شربت زوفا و مایعات از دیگر اقدامات مناسب برای بهبود فرد بیمار به شمار می رود.

منبع:ایرنا

 

خستگی ناشی از کرونا چه علامتی دارد؟
به گزارش آبادان نیوز، عباس راضی متخصص بیماری های عفونی روز سه شنبه اظهار کرد: اگر احساس می کنید خستگی شما را کاملا ناتوان کرده و از پا انداخته است، به کرونا مبتلا شده اید.

او اضافه کرد: دردهای بدنی بیشتر کوفتگی به ویژه روی استخوان ها احساس می شود.

به گفته این متخصص بیماری های عفونی، افرادی که احساس خستگی و بدن درد دارند باید بطور کامل استراحت کرده و خود را قرنطینه کنند تا به افراد دیگر ویروس کرونا سرایت نکند.

متخصص بیماری های عفونی اظهار داشت: علاوه بر احساس خستگی ممکن است فرد مبتلا به کرونا عدم تمرکز و حواس پرتی نیز داشته باشد و بیماری قدرت تفکر را تحت تاثیر قرار داده و فرد احساس گیجی می کند.

این پزشک ادامه داد: در موارد شدید ابتلا به کرونا اغلب بیماران همراه خستگی شدید دچار هذیان های جدید می شوند که ممکن است به دلیل کم اشتهایی باشد.

او توصیه کرد: ‌توجه به علایم همراه با بدن درد یکی از راه های تشخیص ابتلا به کرونا است. بدن درد همراه با سرفه و تب می تواند نگران کننده باشد و دلایل بروز کرونا را تشدید می کند.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مبتلایان به کرونا دچار بیماری خفیف تنفسی می شوند و بدون نیاز به درمان بهبود می یابند اما برخی از مبتلایان نیز با دردهای بدن و خستگی مفرط این بیماری را بطور شدید تجربه می کنند.

این متخصص بیماری های عفونی اظهار داشت: با توجه به شدیدتر شدن موارد ابتلا به کرونا به افراد توصیه می شود از دورهمی ها پرهیز کرده و از تماس نزدیک با سایر افراد خودداری کنند.

راضی تاکید کرد: اگر خطر بروز کرونا در شما بالاست بین خود و دیگران همراه استفاده از ماسک فاصله ۲ متری رعایت کنید.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، شمار جانباختگان ناشی از کرونا تا ظهر سوم آذر ماه به ۴۵ هزار و ۲۵۵ مورد رسیده است.

در شرایط کنونی محدودیت های کرونایی در ۱۵۰ شهر و شهرستان کشور تا ۲ هفته در حال اجرا است.

منبع:ایرنا

خوزستان،اخبارخوزستان،آبادان نیوز،خبرخوزستان،اخبار خوزستان،آبادان،خبرآبادان،اخبارآبادان،خبر آبادان،اخبار آبادان،منطقه آزاد اروند،آبادان خبر،خبر خوزستان

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: