کد خبر: ٦٠٥٨   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1396/03/25-١١:٤٥

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به اینکه خوزستان در تاریخ معاصر کانون بزرگترین بحران‌های کشور بوده است، این مساله را عامل کُند شدن شاخص‌های آموزشی و شکسته شدن این شاخص‌ها عنوان کرد.

 

آبادان نیوز:مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به اینکه خوزستان در تاریخ معاصر کانون بزرگترین بحران‌های کشور بوده است، این مساله را عامل کُند شدن شاخص‌های آموزشی و شکسته شدن این شاخص‌ها عنوان کرد.

به گزارش آبادان نیوز،محمد تقی‌زاده در جلسه شورای اداری استان که عصر گذشته (چهارشنبه، 24 خردادماه) در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: هیچ تغییر و تحول و تکاملی ایجاد نمی‌شود مگر اینکه ابتدا آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت یک جامعه دچار تغییر، تحول و تکامل شود.
وی افزود: اگر این اتفاق بیافتد و امروز آموزش و پرورش موفقی داشته باشیم، قطعاً فردا در همه لایه‌های اجتماعی، انسان موفقی خواهیم داشت و اگر چنین شود، تمدن، ادبیات، فرهنگ، مذهب و تاریخ یک جامعه در مسیر توسعه و موفقیت قرار خواهد گرفت. 
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: در طول تاریخ معاصر ایران، برای آموزش و پرورش دو دیدگاه وجود داشته است؛ یکی اینکه آموزش و پرورش باید برنامه داشته باشد، علمی عمل کند و بر اساس شاخص‌ها و اولویت‌های علمی ملی و بین‌المللی حرکت کند، اما این دیدگاه هم در بدنه آموزش و پرورش و هم در خارج از آن طرفداران زیادی ندارد. دیدگاه دوم، دیدگاه سنتی و ساده‌ای است که بسیاری افراد تصور می‌کنند با جابجایی چند فرد در آموزش و پرورش یا احداث چند ساختمان یا ورود تجهیزات به بدنه آموزش و پرورش، مشکلات تعلیم و تربیت حل می‌شود.
تقی‌زاده تصریح کرد: با تبعیت از دیدگاه اول، برای اولین بار برنامه توسعه آموزش و پرورش تدوین و به شورای آموزش و پرورش استان تحویل داده شد. در همان زمان اعلام کردیم، زمان کافی وجود ندارد تا در مجامع مختلف و  میان خانواده‌ها و اولیاء به طرح مسائل عمومی و کلی بپردازیم. اگر جایی خلاف برنامه عمل می‌شود، باید تذکر داده، تأکید یا تقویت کنیم تا مسائل آموزش و پرورش حل شود.
وی تصریح کرد: در برنامه توسعه آموزش و پرورش، همه مسائل و مشکلات تعلیم و تربیت بر اساس 20 شاخص و 20 اولویت تدوین شده است، در طول 50 سال اخیر دانش‌آموزان سرزمین ما با دو شاخص کنکور و امتحانات پایانی سوم متوسطه ارزیابی می‌شدند. هیچ سرزمین، جامعه و کشوری را پیدا نمی‌کنید که بر اساس این دو شاخص این‌چنین دانش‌آموزان و آموزش و پرورش خود را دچار مصیبت کند.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: در برنامه توسعه آموزش و پرورش، اولین شاخصی که در نظر گرفته شد، پیش‌دبستانی بود. ما اعلام کردیم زمانی مشکل ما در کنکور حل می‌شود که مشکل پیش‌دبستانی حل شده باشد. بارانداز نهایی آموزش و پرورش، دربِ خانه کنکور نیست؛پیش‌دبستانی را باید به کنکور وصل کنیم.
تقی‌زاده با تبیین اهمیت پیش‌دبستانی گفت: استان ما یک استان چند زبانه با بازماندگان از تحصیل فراوان است. برای پیش‌دبستانی کارهای زیادی انجام شد و در نهایت رتبه اول کشوری را کسب کردیم و 100 درصد نوآموزان این دوره را تحت پوشش قرار دادیم؛ همچنین برای اولین بار در کشور، پیش‌دبستانی اجباری شد.
وی ادامه داد: از همین مسیر حدود هفت هزار نفر از بیکاران استان وارد حیطه تعلیم و تربیت شدندو در گام بعدی حدود سه هزار نفر به‌عنوان معلمان حق‌التدریسی، کار خود را ادامه دادند. این در حالی است که در چهار سال اخیر تنها حدود 700 استخدامی داشتیم. در هیچ‌کدام از استان‌های همجوار چنین اقدامی صورت نگرفته است.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان افزود: اولویت بعدی ما سوادآموزی بود. خوزستان 600 سال پیش از آکسفورد، دانشگاه داشت اما در سال‌های اخیر رتبه سوم بی‌سوادی در کشور را داشته است. حدود 250 هزار نفر از اولیاء دانش‌آموزان ما بی‌سواد بودند که توانستیم در میان سه استان اول کشور، رتبه لازم در سوادآموزی را نیز کسب کنیم. چهار سال پیش، حدود سه هزار و 200 نفر بی‌سواد در استان وجود داشت، اما امروز بر اساس آخرین آمار وزارت آموزش و پرورش 52 هزار نفر بی‌سواد در استان وجود دارد که این یک موفقیت بزرگ است.
تقی‌زاده گفت: اولویت دیگر ما توجه ویژه به مدارس دخترانه است. دانش‌آموزان دختری در استان وجود دارند که به‌دلیل نداشتن سرویس بهداشتی مناسب، ترک تحصیل می‌کنند. اولویت‌های دیگر ما ایجاد میدان‌های بازی، بهداشت، تربیت بدنی و ... است. زمانی می‌توان دانش‌اموز فعالی در همه زمینه‌ها داشت که این دانش‌اموز از نظر جسمی سالم باشد.
وی در خصوص اقدامات انجام‌شده در بحث کنکور دانش‌آموزان خوزستانی تصریح کرد: درست است که ما اعلام کردیم، کنکور اولویت اول ما نیست و نمی‌خواهیم دانش‌آموزان‌مان بر اساس این شاخص ارزیابی شوند، اما کنکور همچنان یکی از اولویت‌های ما بود. باید همچنان سطح علمی و آموزشی دانش‌آموزان را ارتقا دهیم. حس اعتماد به نفس دانش‌آموزان و تعداد کرسی‌های دانشگاهی ما باید افزایش پیدا کند.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان تصریح کرد: خوزستان در سال 92 در بحث کنکور رتبه بیست و هفتم کشور را داشت. سال 93 به رتبه بیست و سوم، سال 94 به رتبه بیست و یکم، و در نهایت با سه سال کار در سال 95 به رتبه نوزدهم ارتقا پیدا کرد. آموزش و پرورش رتبه‌های خوبی را که در سطح ملی کسب کرده، با دست خالی به دست آورده است.
وی خاطرنشان کرد: تمام اعتباراتی که در سال تحصیل گذشته به آموزش و پرورش برای یک میلیون دانش‌آموز و حدود 9 هزار مدرسه در استان اختصاص داده شد، حدود یک میلیارد و 400 میلیون تومان بود؛ یعنی به ازای هر دانش‌آموز، 1400 تومان.
تقی‌زاده افزود: آیا می‌توان با این مبالغ اندک مشکلات را حل کرد. آموزش و پروش استان از سال 71 تا 81 حدود 200 میلیارد تومان از شرکت‌ها، کارخانجات و شهرداری‌های استان مطالبات دارد. در سال 71 اگر این مبالغ پرداخت می‌شد، می‌توانستیم کارهای مختلفی انجام دهیم. چرا معلم و دانش‌آموز خوزستانی، تنها معلم و دانش‌آموزی است که یک سانتی‌متر فضا به نام استخر یا هیچ فضای تفریحی و اردویی در خارج از استان ندارد.
وی ادامه داد: به نظر من آموزش و پرورش هیچ مشکلی ندارد. ما فقط یک مشکل داریم و آن اینکه در طول تاریخ معاصر ایران، آموزش و پرورش هرگز اولویت هیچ یک از دولت‌ها نبوده است. اگر این مساله رخ دهد، مشکل ما حل می‌شود. مسائل آموزش و پرورش، مشکلاتی نیست که خود مردم یا دانش‌آموزان بتوانند به تنهایی آن‌ها را حل کنند. یکی از نهادها 50 میلیارد تومان از عوارضی را که از مردم به نام آموزش و پرورش گرفته می‌شود، در یک حساب سرمایه‌گذاری بلندمدت گذاشته است و ماهانه سود آن را دریافت می‌کند.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان خاطرنشان کرد: تعداد قابل توجهی دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در خوزستان وجود دارد که آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند آن‌ها را شناسایی کند. از سازمان‌های مختلف می‌خواهم در این کار با ما همکاری کنند. پس از شناسایی و جذب این افراد، ما نهایت تلاش خود را برای نگهداری آن‌ها می‌کنیم.
تقی‌زاده با بیان اینکه با کمبود حدود 10 هزار معلم در استان مواجه هستیم، گفت: برای جبران این کمبود، راهی جز اضافه‌کاری و حق‌التدریس وجود ندارد. با این کار، کیفیت آموزش و پرورش شکسته می‌شود. هفت هزار معلم متقاضی انتقال در استان وجود دارد که یعنی با انتقال این افراد، به چالش‌های ما افزوده می‌شود. اگر این معلمان مشکلاتی داشته باشند، یعنی حدود دو سوم کاروان آموزش ما مشکل دارند.
تقی‌زاده در خصوص تلاش‌های آموزش و پرورش برای حفظ معلمان در استان تصریح کرد: یکی از اقدامات ما این بود که تمام فرزندان فرهنگیان از پرداخت شهریه در مدارس خاص معاف می‌شوند. وزارتخانه به من تذکر داد که چرا چنین کاری کرده‌ام و باید آن را لغو کنم. اما ما باید به چه شکل معلم را در خوزستان حفظ کنیم؟ این معلم در بدترین شرایط کار می‌کند. من به وزارتخانه اعلام کردم که این قانون را لغو نمی‌کنم.
وی تأکید کرد: سال تحصیلی ما 20 روز از سال تحصیلی دیگر استان‌ها عقب‌تر است. یعنی از سال اول ابتدایی تا پایان تحصیل، دانش‌آموز خوزستانی یک سال کمتر از دانش‌آموزان سایر استان‌ها تحصیل می‌کند. البته این آمار مربوط به سال‌های قبل است. در سال تحصیلی جدید، تا امروز 15 روز تعطیلی داشتیم که اگر به همین شکل ادامه پیدا کند، این یک سال، به 2 سال خواهد رسید.
وی تأکید کرد: خوزستان در تاریخ معاصر کانون بزرگترین بحران‌های تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و جغرافیایی بوده است. استان یزد سال‌ها است که رتبه اول کنکور در کشور را کسب می‌کند. در این استان هرگز چنین اتفاقاتی رخ نداده است. با این اتفاقات ناگوار در خوزستان، شاخص‌های آموزشی ما فوق‌العاده کُند شده و شکسته می‌شوند. جنگ‌ها به تندی تخریب می‌کنند و آموزش و پرورش به کُندی اصلاح می‌کند. در چند روز باقیمانده به کنکور باید همه تلاش کنیم تا رتبه موجود را حفظ کنیم و ارتقا ببخشیم. کار ما برای سال آینده در این زمینه در کنار اولویت‌های دیگر ادامه خواهد داشت.
خوزستان،خبرخوزستان،اخبارخوزستان،آبادان نیوز،مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان،محمد تقی‌زاده 
منبع:ایسنا
امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: